Plaatsing en opening van het kunstwerk

Na een lange tijd van voorbereidingen, van bedenken naar financien tot uitvoering, was het zaterdag 6 oktober 2018 dan zover. Het kunstwerk van, voor, en met inwoners van Bontebrug is geplaatst.

Het kunstwerk bestaat uit 7 leistenen zuilen waarin op diverse historische schrijfwijzes de naam Bontebrug is gebeiteld en is ontworpen en gemaakt door lokale kustenaar Henk Welling.
De plaatsing is gedaan door de inwoners zelf en aangezien de zwaarste zo'n 400 kilo weegt was dit nog een flinke klus.

Een week later, op zaterdag 13 oktober, is het kunstwerk geopend door burgemeester van Dijk na een uitgebreide toelichting van Henk Welling en een verhaal over de historie van Bontebrug door Bernard Dorrestijn. Het boek "samenscholen bij de bontebrug" van Bernard Dorrestijn was een van de inspratiebronnen bij de totstandkoming van het kunstwerk.
De naam van het kunstwerk luidt "Het enige wat nog rest is de naam", gebaseerd op het onderzoek naar de oorsprong van de naam Bontebrug. Hierover zijn meerdere verhalen bekend, van een bont geverfde brug tot bonte toestanden bij het cafe waar de tol geheven werd, maar zekerheid over de oorsprong is er niet.

Dit kunstwerk kon alleen gerealiseerd worden met de hulp van sponsors, hiervoor aan hun onze grote dank. Daarnaast speciale dank aan Rob Muijlaert die ons in de laatste fase enorm heeft geholpen.
De sponsors zijn: de Rabobank, de gemeente oude IJsselstreek, de Plattelandsraad en begrafenisonderneming GUV.